Tepertős krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- Só ízlés szerint
- 25 dkg darált tepertő
- Kevéske bors
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Még melegen belerakjuk a darált tepertőt, meghintjük sóval, borssal.
Egy krumpli törő segítségével összetörjük.
Tipp:
Most sokan kérdezhetik, ez most köret vagy milyen étel is? Én sem találkoztam vele, míg férjhez nem mentem és a Férjem egy nap azt kérte, hogy készítsek tepertős krumplit. Az Anyukája repertoárján szerepelt, így hát felkerült a mi étlapunkra is. Nem készítem túl gyakran, mondjuk egy kis gyümölcsleves után a szombati ebéd második fogásaként. Ma kimondottan kérésre készült. :-)
Párom csalamádéval vagy uborkával szereti, míg én friss zöldségekkel.
Nagyon laktató egytálétel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »