Tejszínes rakott bolognai recept

Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti tészta
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 50 dkg darált sertéshús
- só ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csomag bolognai alappor
- 5 dl főzőtejszín
- 20 dkg sajt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát.
Kb. 25 perc múlva ráöntjük a bolognai port, és sűrűsödésig kevergetve főzzük.
Abba a tálba, amibe kiszedtük a spagettit, ráöntjük a húst és a főzőtejszínt. Jól kikeverjük, és olajjal kikent, közepes tepsibe öntjük, és eligazgatjuk.
A sajtot lereszeljük, a felével kikeverjük a tejfölt, és a tészta tetejére simítjuk.
Betesszük sülni. Mielőtt teljesen megsülne, rátesszük a maradék reszelt sajtot, és pár percig visszatesszük sülni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »