Tejszínes rakott bolognai recept

Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti tészta
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 50 dkg darált sertéshús
- só ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csomag bolognai alappor
- 5 dl főzőtejszín
- 20 dkg sajt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát.
Kb. 25 perc múlva ráöntjük a bolognai port, és sűrűsödésig kevergetve főzzük.
Abba a tálba, amibe kiszedtük a spagettit, ráöntjük a húst és a főzőtejszínt. Jól kikeverjük, és olajjal kikent, közepes tepsibe öntjük, és eligazgatjuk.
A sajtot lereszeljük, a felével kikeverjük a tejfölt, és a tészta tetejére simítjuk.
Betesszük sülni. Mielőtt teljesen megsülne, rátesszük a maradék reszelt sajtot, és pár percig visszatesszük sülni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »