Tejkaramellával töltött túrógombóc recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 12 dkg búzadara
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliacukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 db tejkaramella
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a túróval, a vaníliacukorral, a porcukorral és a búzadarával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az előbbi masszához keverjük. A masszából vizes kézzel gombócokat formálunk és a félbe vágott tejkaramellákból egy-egy felet a gombócok közepébe helyezünk.
Egy lábasban vizet forralunk, pici sót teszünk bele, és amikor forr, akkor a gombócokat óvatosan beleengedjük. Addig főzzük amíg a víz tetejére fel nem jönnek. Ekkor leszűrjük a gombócokat és a vajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk. Tetejét megszórjuk porcukorral és melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.