Tejkaramellával töltött túrógombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 12 dkg búzadara
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliacukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 db tejkaramella
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a túróval, a vaníliacukorral, a porcukorral és a búzadarával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az előbbi masszához keverjük. A masszából vizes kézzel gombócokat formálunk és a félbe vágott tejkaramellákból egy-egy felet a gombócok közepébe helyezünk.
Egy lábasban vizet forralunk, pici sót teszünk bele, és amikor forr, akkor a gombócokat óvatosan beleengedjük. Addig főzzük amíg a víz tetejére fel nem jönnek. Ekkor leszűrjük a gombócokat és a vajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk. Tetejét megszórjuk porcukorral és melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »