Tejfölös paprikás krumpli recept
Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 30 dkg kolbász
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 l víz
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, belerakjuk a megpucolt és felkockázott burgonyát, felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és az összezúzott fokhagymát.
Tojásokat összedolgozzuk a liszttel és amikor megpuhult a burgonya akkor beleszaggatjuk a tésztát. Belekeverjük a tejfölt és pár percig még főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

