Tejfölös gombás nudli recept

Hozzávalók:
Nudlihoz:
- 80 dkg burgonya
- 30 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk só
Gombához:
- 25 dkg szeletelt gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- só bors 4 ek olaj
- őrölt piros paprika
Elkészítése:
Gomba elkészítése: A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk piros paprikával és rátesszük a szeletelt gombát.
Sózzuk borsozzuk és annyi vízzel öntjük fel amennyi ellepi. Amikor megfőtt tejfölt kikeverjük 1 ek liszttel és 4-5 ek szaftlével és hozzáadjuk a gombához majd 2-3 percig még főzzük.
Nudli:
A burgonyát meghámozzuk felkockázzuk és sós vízbe megfőzzük. Amikor megfőtt leöntjük a levét és áttörjük majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk és forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Ahogy feljön a víz tetejére szűrőkanállal egy lábosba kiszedjük.
Összekeverjük a gombával és tálalható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »