Székelykáposzta recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg savanyú káposzta
- 1/2 kg lapocka
- 100 g füstölt szalonna
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 nagy fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- csipet őrölt bors
- ízlés só
- 1/4-ed üveg lecsó
- tejföl
Elkészítése:
A füstölt szalonnát kockára vágom, zsírjára pirítom, majd az apróra vágott vöröshagymát rárakom, megdinsztelem és hozzáadom a pirospaprikát.
Hozzáadom a kockázott húst és fűszerezem /só,bors,fokhagyma/, majd ráöntöm a lecsót.
A savanyú káposztát hozzáadom és fedő alatt puhára főzöm. Tejföllel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

