Székelykáposzta recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg savanyú káposzta
- 1/2 kg lapocka
- 100 g füstölt szalonna
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 nagy fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- csipet őrölt bors
- ízlés só
- 1/4-ed üveg lecsó
- tejföl
Elkészítése:
A füstölt szalonnát kockára vágom, zsírjára pirítom, majd az apróra vágott vöröshagymát rárakom, megdinsztelem és hozzáadom a pirospaprikát.
Hozzáadom a kockázott húst és fűszerezem /só,bors,fokhagyma/, majd ráöntöm a lecsót.
A savanyú káposztát hozzáadom és fedő alatt puhára főzöm. Tejföllel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »