Sült kolbász hagymaszósszal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 3-4 nagy fej hagyma
- 1 szál nyers kolbász
- olaj
- só
- bors
- babérlevél
- rozmaring/kakukkfű
- liszt
- 1/2 l húsleves (kockából)
- cukor
Elkészítése:
A hagymát megpucolom, vékonyan hosszában felszeletelem. Tepsibe rakom, megszórom sóval, borssal, szárított rozmaringgal/kakukkfűvel ízlés szerint, olajat öntök rá, összeforgatom. Erre az ágyra helyezem a feltekert, megszurkált szál kolbászt, közé babérlevelet tűzdelek, felöntöm a húslével és fólia alatt 180 fokon kb 1 órát párolom, majd fólia nélkül pirosra sütöm. A kolbászt leemelem, a visszamaradt hagymát egy serpenyőbe öntöm. Kb 2-3 ek lisztet szórok rá, ízesítem cukorral és beforralom, hogy sűrű szószt kapjak. Én krumplipürével tálalom, és paradicsomsalátát kínálok mellé. A család apraja nagyja imádja :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.