Sólet (nem csak) kemencében recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg gyöngybab (aprószemű fehérbab)
- 50 dkg kolozsvári szalonna
- 4 kacsacomb
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 fej vöröshagyma
- 4 ek finom liszt
- 4 ek árpagyöngy (gersli)
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A babot előző este beáztatom.
Másnap a megfelelő méretű cserépedényt beáztatom.
A tojásokat sós vízben keményre főzöm, ha kész megpucolom.
A kacsacombokat kicsontozom, a nagyobb zsíros részeket levágom, a húst bőrrel együtt kisebb darabokra vágom, megsózom és állni hagyom. Ezalatt a zsíros részeket felaprítom és kisütöm, a töpörtyűt szűrőkanállal kiszedem. A kisült kacsa zsíron megdinsztelem a félfőre vágott vöröshagymát, majd az egészet a cserépedény aljára öntöm. Meghintem 1 ek liszttel, rászórom a bab 1/3-át, ezt is meghintem 1 ek liszttel.
Erre halmozom a besózott kacsahúst és befedem a bab 1/3-val, majd meghintem 1 ek liszttel. Erre rakom a felszeletelt kolozsvári szalonnát és a tojásokat. Ráöntöm a maradék babot, elrendezem, meghintem 1 ek liszttel, rászórom az árpagyöngyöt és felöntöm annyi vízzel hogy 1 cm-re ellepje.
Ráteszem a fedelét és betolom a kemencébe és 2 óra alatt készre sütöm. Gáz sütőben 220 fokon 2,5 óra alatt készül el.
Friss kenyérrel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »