Sólet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db libaszárny tő
- 20 dkg füstölt libamell
- 30 dkg tarkabab
- 20 dkg árpagyöngy
- 8 db főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 tk édes anna
- 1 tk piros arany
- 2 db babérlevél
- csipet egész kömény
- só
- őrölt bors
- 1 fej lilahagyma
Elkészítése:
A babot előző nap este alaposan megmossuk, majd a libamellel együtt beáztatjuk. Másnap a libaszárny tőről a háj darabokat levágjuk és kisütjük. A nyert 1 ek libazsírban az apróra összevágott vöröshagymát megdinszteljük, beletesszük a pirospaprikát, összekeverjük. A beáztatott babot levével együtt beleöntjük, ha kevés a babon a lé, felöntjük vízzel, hogy ellepje. Ezután jönnek a fűszerek,(édes anna, piros arany, babérlevél, egész kömény, őrölt bors), majd a fokhagyma. A babot kb fél órát főzzük, majd beletesszük a liba húst és a 4-be vágott libamellet, ha szükséges öntünk még rá vizet, hogy ellepje. Fedő alatt majdnem készre főzzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és a sóletet betesszük sülni, többször megkeverjük(ha szükséges sózzuk) a felesleges levét hagyjuk lesülni. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és a sólettel tálaljuk.
Friss kenyérrel, és apróra vágott lilahagymával tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!