Slambuc recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál füstölt kolbász
- 4-5 krumpli
- 30 dkg lebbencs tészta
- ételízesítő
- só
- pici piros paprika
- csípős zöld paprika (elhagyható)
Elkészítése:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, majd zsírjára sütjük. Az apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és együtt sütjük, míg a hagyma is üvegesre párolódik a zsírban. Közben hozzáadjuk a lebbencs tésztát, és világosbarnára pirítjuk. Nem baj, ha korábban adjuk a hagymához, vigyázzunk, nehogy a hagyma megégjen.
Ha megbarnult a tészta, hozzáadjuk a krumplit és a kolbászt. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Fűszerezzük. Ízlés szerint egy pici pirospaprikával is megszórhatjuk. Addig főzzük, amíg a krumpli és a tészta meg puhul.
Közben körbe rázogatjuk, forgatjuk a bográcsot, hogy az étel benne le ne ragadjon. Aki szereti, tehet bele csípős paprikát, vagy tálalásnál tehetünk a tetejére. Nagyon finom!
A slambuc kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 108 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 6 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.