Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Slambuc recept

Slambuc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 szál füstölt kolbász
    • 4-5 krumpli
    • 30 dkg lebbencs tészta
    • ételízesítő
    • pici piros paprika
    • csípős zöld paprika (elhagyható)

    Elkészítése:

    A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, majd zsírjára sütjük. Az apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és együtt sütjük, míg a hagyma is üvegesre párolódik a zsírban. Közben hozzáadjuk a lebbencs tésztát, és világosbarnára pirítjuk. Nem baj, ha korábban adjuk a hagymához, vigyázzunk, nehogy a hagyma megégjen.

    Ha megbarnult a tészta, hozzáadjuk a krumplit és a kolbászt. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Fűszerezzük. Ízlés szerint egy pici pirospaprikával is megszórhatjuk. Addig főzzük, amíg a krumpli és a tészta meg puhul.

    Közben körbe rázogatjuk, forgatjuk a bográcsot, hogy az étel benne le ne ragadjon. Aki szereti, tehet bele csípős paprikát, vagy tálalásnál tehetünk a tetejére. Nagyon finom!

    A slambuc kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 108 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá