Serpenyős rostélyos recept

Hozzávalók:
- 3 kg krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- 10 dkg szalonna
- 3 nagyobb paradicsom
- 1 testes lecsó paprika
- kevés őrölt kömény
- 8 szelet sertéshús (pl. lapocka)
Elkészítése:
A szalonnát felcsíkoztam, zsírjára pirítottam. A zsír egyik részén megsütöttem a kiklopfolt hússzeleteket.
A zsír másik felén az apróra vágott hagymát megpirítottam, majd a nagyon apróra vágott paradicsom és a felkockázott paprika is a fazékba került.
Enyhén meghintettem őrölt pirospaprikával, majd a kockákra vágott krumplival összeforgattam. Felöntöttem annyi vízzel, amennyi teljesen ellepte.
Enyhén megsóztam, de csak módjával, mert a szalonna sós volt. Rövid idő alatt megfőtt. Gyakorlatilag a legegyszerűbb paprikás krumpli készült.
A sült sertéshússal tálaltam.
A serpenyős rostélyos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »