Serpenyős rostélyos recept
Hozzávalók:
- 3 kg krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- 10 dkg szalonna
- 3 nagyobb paradicsom
- 1 testes lecsó paprika
- kevés őrölt kömény
- 8 szelet sertéshús (pl. lapocka)
Elkészítése:
A szalonnát felcsíkoztam, zsírjára pirítottam. A zsír egyik részén megsütöttem a kiklopfolt hússzeleteket.
A zsír másik felén az apróra vágott hagymát megpirítottam, majd a nagyon apróra vágott paradicsom és a felkockázott paprika is a fazékba került.
Enyhén meghintettem őrölt pirospaprikával, majd a kockákra vágott krumplival összeforgattam. Felöntöttem annyi vízzel, amennyi teljesen ellepte.
Enyhén megsóztam, de csak módjával, mert a szalonna sós volt. Rövid idő alatt megfőtt. Gyakorlatilag a legegyszerűbb paprikás krumpli készült.
A sült sertéshússal tálaltam.
A serpenyős rostélyos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

