Rizses hús recept

Hozzávalók:
- 25 dkg sertéscomb
- olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- fűszerpaprika
- 1 bögre rizs
- leveskocka
- 10 dkg morzsolt kukorica
- 10 dkg borsó
- 1 kaliforniai paprika
Elkészítése: Először készítsünk pörköltalapot, vagyis a hagymát vágjuk apróra, és egy kevés olajon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a kockára vágott húst, és azt addig pirítjuk, amíg fehér nem lesz a külseje. Ezt követően húzzuk le az ételt a tűzről, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát. A pörköltalapot öntsük fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje, sózzuk, borsozzuk, mehet bele a kömény is, majd a húst addig pároljuk, amíg majdnem puha lesz.
A megmosott, átválogatott rizst adjuk hozzá a félkész pörkölthöz, öntsük fel két bögre vízzel, és addig fűzzük, amíg a rizs és a hús egyaránt megpuhul. A főzés utolsó szakaszában tegyük bele a kukoricát, a borsót és a kaliforniai paprikát a rizses húsba.
Figyeljünk arra, hogy a rizs ne legyen túl száraz, pörgős, inkább öntsünk hozzá még egy kis vizet. Ez az étel szerintem akkor igazán jó, ha a rizs egy nagyon picit túl van főzve.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »