Rizses hús recept

Hozzávalók:
- 25 dkg sertéscomb
- olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- fűszerpaprika
- 1 bögre rizs
- leveskocka
- 10 dkg morzsolt kukorica
- 10 dkg borsó
- 1 kaliforniai paprika
Elkészítése: Először készítsünk pörköltalapot, vagyis a hagymát vágjuk apróra, és egy kevés olajon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a kockára vágott húst, és azt addig pirítjuk, amíg fehér nem lesz a külseje. Ezt követően húzzuk le az ételt a tűzről, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát. A pörköltalapot öntsük fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje, sózzuk, borsozzuk, mehet bele a kömény is, majd a húst addig pároljuk, amíg majdnem puha lesz.
A megmosott, átválogatott rizst adjuk hozzá a félkész pörkölthöz, öntsük fel két bögre vízzel, és addig fűzzük, amíg a rizs és a hús egyaránt megpuhul. A főzés utolsó szakaszában tegyük bele a kukoricát, a borsót és a kaliforniai paprikát a rizses húsba.
Figyeljünk arra, hogy a rizs ne legyen túl száraz, pörgős, inkább öntsünk hozzá még egy kis vizet. Ez az étel szerintem akkor igazán jó, ha a rizs egy nagyon picit túl van főzve.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »