Ratatouille recept
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 2 piros kaliforniai paprika
- 4 TV paprika
- 4 paradicsom
- 4 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet fekete bors
- ízlés szerint só
- étolaj
Elkészítése:
Mossuk meg a zöldségeket, a padlizsánt kockázzuk fel, a paprikákat vékony karikákra vágjuk, a paradicsomot gerezdekre, a cukkinit karikára (de lehet kockára is).
A padlizsánt és a cukkinit besózzuk, és állni hagyjuk kb. negyedórát. A wokba kevés étolajat öntünk, majd a karikára vágott vöröshagymát belerakjuk, majd a padlizsánt a cukkinivel.
A fokhagymát összezúzzuk, és rászórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd közepes fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet. Ezután jöhet rá a TV paprika és a kaliforniai. Végül a paradicsomot rakjuk hozzá. Óvatosan megkeverjük, hogy ne nagyon törjön össze, gyorsan puhára főnek a zöldségek, kb. negyed óra alatt.
Mellé rizst kínálhatunk. Gyorsan elkészíthető, finom nyári étel. Jó étvágyat hozzá!
A ratatouille kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

