Ratatouille recept
Hozzávalók:
- 1 lila hagyma
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 3 kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga)
- 1 ek olaj
- 3 paradicsom
- só
- bors
- kis csokor bazsalikom
Elkészítése:
Sütőtálba rakjuk a cikkekre vágott hagymát, a vastag szeletekre vágott padlizsánt és cukkinit, valamint a nagyobb darabokra aprított paprikát. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal.
190°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és az összeaprított bazsalikomot. Még kb. 10 percig sütjük roppanósan szaftosra.
Tipp:
Tálalható önmagában, tésztákkal, ropogós házi kenyerekkel, de adható húsok mellé is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


