Rakott zöldbab recept

Hozzávalók:
- 2 kg zöldbab
- 50 dkg darált hús
- 1 pohár tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 1 közepes vöröshagyma reszelve
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10dkg zsír
- 10 dkg rizs
- só,bors izés szerint
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zöldbabot megpucoljuk,feldaraboljuk,sós vízben félig megpároljuk.A lereszelt hagymát megdinszteljük a felemennyiségű zsírral,hozzáadjuk a darálthúst sózzuk,borsozzuk majd hozzá tesszük a zúzott fokhagymát is és egy kicsit még pirítjuk.Egy tepsit vagy tűzállótálat a maradék zsírral kikenjük megszórjuk egy kis zsemlemorzsával. A zöldbab felét ráterítjük majd a darált húst amit összekevertünk a félig megfőzött rizzsel,erre tesszük a zöldbab másik felét. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal,egy pici sóval még ízesítjük és ráöntjük a zöldbabra. Végül a maradék zsemlemorzsát rászórjuk. 200 fokon 50 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!!!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »