Rakott zöldbab recept

Hozzávalók:
- 2 kg zöldbab
- 50 dkg darált hús
- 1 pohár tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 1 közepes vöröshagyma reszelve
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10dkg zsír
- 10 dkg rizs
- só,bors izés szerint
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zöldbabot megpucoljuk,feldaraboljuk,sós vízben félig megpároljuk.A lereszelt hagymát megdinszteljük a felemennyiségű zsírral,hozzáadjuk a darálthúst sózzuk,borsozzuk majd hozzá tesszük a zúzott fokhagymát is és egy kicsit még pirítjuk.Egy tepsit vagy tűzállótálat a maradék zsírral kikenjük megszórjuk egy kis zsemlemorzsával. A zöldbab felét ráterítjük majd a darált húst amit összekevertünk a félig megfőzött rizzsel,erre tesszük a zöldbab másik felét. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal,egy pici sóval még ízesítjük és ráöntjük a zöldbabra. Végül a maradék zsemlemorzsát rászórjuk. 200 fokon 50 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »