Rakott zöldbab recept
Hozzávalók:
- 2 kg zöldbab
- 50 dkg darált hús
- 1 pohár tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, - 1 közepes vöröshagyma reszelve
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10dkg zsír
- 10 dkg rizs
- só,bors izés szerint
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zöldbabot megpucoljuk,feldaraboljuk,sós vízben félig megpároljuk.A lereszelt hagymát megdinszteljük a felemennyiségű zsírral,hozzáadjuk a darálthúst sózzuk,borsozzuk majd hozzá tesszük a zúzott fokhagymát is és egy kicsit még pirítjuk.Egy tepsit vagy tűzállótálat a maradék zsírral kikenjük megszórjuk egy kis zsemlemorzsával. A zöldbab felét ráterítjük majd a darált húst amit összekevertünk a félig megfőzött rizzsel,erre tesszük a zöldbab másik felét. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal,egy pici sóval még ízesítjük és ráöntjük a zöldbabra. Végül a maradék zsemlemorzsát rászórjuk. 200 fokon 50 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

