Rakott tök recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús
- 1 bögre rizs
- fél fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 kg friss zsenge tök
- kapor
- só
- bors
- majoránna
- piros paprika
Elkészítése:
A húst a hagymákkal kevés olajon megpirítom, kevés kaporral sóval, borssal és majoránnával fűszerezem, amikor levet enged akkor pirospaprika, kevés erős pista mehet bele.
A rizst előfőzöm és a raguval összekeverem. Ha kell után fűszerezek. A tököt legyalulom, sózom.
A tepsi aljára mehet a rizses ragu fele, majd rá a tök, a ragu másik fele. A tejfölt paprikával, sok kaporral és sóval kikeverem, ráöntöm a tetejére. Kb. 20 perc alatt összesütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »