Rakott patisszon recept

Hozzávalók:
- 1 közepes patisszon
- darálthús
- rizs
- vöröshagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- őrölt pirospaprika
- bors
- só
- tojás
- tejföl
- sajt
- ételizesítő
- szalonna
- olaj
- zöldségleves kocka
Elkészítése:
A patisszont meghámozzuk, félbevágjuk, a magházát kivájjuk, felszeleteljük és a zöldségleves kockával egy kicsit előfőzzük (kb 5 perc).
A darálthúsból lecsós alapon pörköltet készítünk. A rizst előfőzzük. A szalonnát felkockázva kiolvasztjuk.
Kisebb tepsi aljába öntjük a kiolvadt szalonnazsírt a pörcökkel, erre egy sor patiszon, rá a rizs, rá a pörkölt, majd befedjük a maradék patisszonnal és 180 fokos sütőbe tesszük kb.15 percre. Ráöntjük az 1 tojásból és 1 pohár tejfölből készült öntetet, valamint reszelt sajttal szórjuk meg és pirulásig tovább sütjük.
Köret nem szükséges.
Tipp:
Mennyiséget nem adtam, mert ketten vagyunk, saccra megy.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »