Rakott patisszon recept

Hozzávalók:
- 1 közepes patisszon
- darálthús
- rizs
- vöröshagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- őrölt pirospaprika
- bors
- só
- tojás
- tejföl
- sajt
- ételizesítő
- szalonna
- olaj
- zöldségleves kocka
Elkészítése:
A patisszont meghámozzuk, félbevágjuk, a magházát kivájjuk, felszeleteljük és a zöldségleves kockával egy kicsit előfőzzük (kb 5 perc).
A darálthúsból lecsós alapon pörköltet készítünk. A rizst előfőzzük. A szalonnát felkockázva kiolvasztjuk.
Kisebb tepsi aljába öntjük a kiolvadt szalonnazsírt a pörcökkel, erre egy sor patiszon, rá a rizs, rá a pörkölt, majd befedjük a maradék patisszonnal és 180 fokos sütőbe tesszük kb.15 percre. Ráöntjük az 1 tojásból és 1 pohár tejfölből készült öntetet, valamint reszelt sajttal szórjuk meg és pirulásig tovább sütjük.
Köret nem szükséges.
Tipp:
Mennyiséget nem adtam, mert ketten vagyunk, saccra megy.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »