Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott patisszon recept

Rakott patisszon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes patisszon
    • darálthús
    • rizs
    • vöröshagyma
    • zöldpaprika
    • paradicsom
    • őrölt pirospaprika
    • bors
    • tojás
    • tejföl
    • sajt
    • ételizesítő
    • szalonna
    • olaj
    • zöldségleves kocka

    Elkészítése:

    A patisszont meghámozzuk, félbevágjuk, a magházát kivájjuk, felszeleteljük és a zöldségleves kockával egy kicsit előfőzzük (kb 5 perc).

    A darálthúsból lecsós alapon pörköltet készítünk. A rizst előfőzzük. A szalonnát felkockázva kiolvasztjuk.

    Kisebb tepsi aljába öntjük a kiolvadt szalonnazsírt a pörcökkel, erre egy sor patiszon, rá a rizs, rá a pörkölt, majd befedjük a maradék patisszonnal és 180 fokos sütőbe tesszük kb.15 percre.  Ráöntjük az 1 tojásból és 1 pohár tejfölből készült öntetet, valamint reszelt sajttal szórjuk meg és pirulásig tovább sütjük.

    Köret nem szükséges.

    Tipp:

    Mennyiséget nem adtam, mert ketten vagyunk, saccra megy.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá