Rakott sertéskaraj recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1000 g sertéskaraj
- 150 g szalonna
- 3 vöröshagyma
- 200 g reszelt sajt
- 200 ml főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- liszt
- olaj
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk majd sózzuk és őrölt borssal ízesítjük meg. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk és forró olajban hirtelen elősütjük.
Egy jénai tál aljába rakunk egy sor elősütött húst, erre a felcsíkozott húsos szalonna, a karikákra vágott hagyma és a reszelt sajt fele kerül. A rétegezést addig folytatjuk míg elfogynak a hozzávalók.
A tetejét sajttal zárjuk le. A főzőtejszínt megízesítjük sóval, törött borssal és rákanalazzuk a reszelt sajtra.
Forró sütőben letakarva kb. 1 óra alatt készre sütjük. A fedőt levéve még 10 percet piríthatjuk, hogy a sajt szép piros legyen. Főtt rizzsel, sült krumplival tálaljuk.
Forrás: https://www.receptekaz.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.