Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott sertéskaraj recept

Rakott sertéskaraj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1000 g sertéskaraj
    • 150 g szalonna
    • 3 vöröshagyma
    • 200 g reszelt sajt
    • 200 ml főzőtejszín
    • őrölt bors
    • liszt
    • olaj

    Elkészítése:

    A húst kiklopfoljuk majd sózzuk és őrölt borssal ízesítjük meg. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk és forró olajban hirtelen elősütjük.

    Egy jénai tál aljába rakunk egy sor elősütött húst, erre a felcsíkozott húsos szalonna, a karikákra vágott hagyma és a reszelt sajt fele kerül. A rétegezést addig folytatjuk míg elfogynak a hozzávalók.

    A tetejét sajttal zárjuk le. A főzőtejszínt megízesítjük sóval, törött borssal és rákanalazzuk a reszelt sajtra.

    Forró sütőben letakarva kb. 1 óra alatt készre sütjük. A fedőt levéve még 10 percet piríthatjuk, hogy a sajt szép piros legyen. Főtt rizzsel, sült krumplival tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá