Rakott krumpli recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg füstölt kolbász, esetleg virsli
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 evőkanál étolaj
- só
- bors
- ételízesítő
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A krumplit és a tojást megfőzzük, addig a kolbászt karikára vágjuk és elkészítjük a szaftnak valót. A tejfölbe belekeverjük a lisztet, az olajat, a fűszereket, kb annyit amennyit a rétegek közé szoktunk szórni, ez ízlés szerint változó, hozzáadunk annyi vizet, hogy jó krémes állaga legyen, az egészet jól kikeverjük.
A krumplit és a tojást megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy jénai aljára egy kevés szaftot öntünk erre rakjuk a krumplit, tojást, kolbászt és minden réteg közé szaftot öntünk, a tetejére is szaft kerüljön. Lefedve a sütőben nagy hőfokon kb egy órát sütjük. Akkor jó ha már jó sűrű a szaftja. /A szaft még finomabb ha az olajban előzőleg valamilyen húst sütöttünk./
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.