Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott krumpli recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg füstölt kolbász, esetleg virsli
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 3 evőkanál étolaj
    • bors
    • ételízesítő
    • 1 evőkanál liszt

    Elkészítése:
    A krumplit és a tojást megfőzzük, addig a kolbászt karikára vágjuk és elkészítjük a szaftnak valót. A tejfölbe belekeverjük a lisztet, az olajat, a fűszereket, kb annyit amennyit a rétegek közé szoktunk szórni, ez ízlés szerint változó, hozzáadunk annyi vizet, hogy jó krémes állaga legyen, az egészet jól kikeverjük.
    A krumplit és a tojást megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy jénai aljára egy kevés szaftot öntünk erre rakjuk a krumplit, tojást, kolbászt és minden réteg közé szaftot öntünk, a tetejére is szaft kerüljön. Lefedve a sütőben nagy hőfokon kb egy órát sütjük. Akkor jó ha már jó sűrű a szaftja. /A szaft még finomabb ha az olajban előzőleg valamilyen húst sütöttünk./

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá