Rakott krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg füstölt kolbász, esetleg virsli
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 evőkanál étolaj
- só
- bors
- ételízesítő
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A krumplit és a tojást megfőzzük, addig a kolbászt karikára vágjuk és elkészítjük a szaftnak valót. A tejfölbe belekeverjük a lisztet, az olajat, a fűszereket, kb annyit amennyit a rétegek közé szoktunk szórni, ez ízlés szerint változó, hozzáadunk annyi vizet, hogy jó krémes állaga legyen, az egészet jól kikeverjük.
A krumplit és a tojást megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy jénai aljára egy kevés szaftot öntünk erre rakjuk a krumplit, tojást, kolbászt és minden réteg közé szaftot öntünk, a tetejére is szaft kerüljön. Lefedve a sütőben nagy hőfokon kb egy órát sütjük. Akkor jó ha már jó sűrű a szaftja. /A szaft még finomabb ha az olajban előzőleg valamilyen húst sütöttünk./
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »