Rakott krumpli recept

Hozzávalók:
- 8 db közepes krumpli
- 4-5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy szál kolbász (lehet lecsókolbász, parasztkolbász, füstölve vagy anélkül, kinek hogy ízlik)
- 1 doboz tejföl
- olaj, só
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm, én ugyanabban a vízben, egyszerre szoktam a kettőt. A kolbászt felkarikázom. A krumplit és a tojást megpucolom.
Egy mély tepsibe vagy jénai tálba öntök egy kis olajat, karikára vágott krumplival teljesen befedem, aztán jöhet egy adag kolbász, egy adag karikára vágott tojás, tejföl, só, kis olaj, majd még egyszer egy ugyanilyen réteg. A tetejére krumplit teszek, megsózom, kis olajat öntök rá (ne tocsogjon! óvatosan az olajjal), aki szereti, a tetejére is rakhat tejfölt. 200 fokon kb. 30-40 percig sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »