Rakott krumpli recept
Hozzávalók:
- 8 db közepes krumpli
- 4-5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - egy szál kolbász (lehet lecsókolbász, parasztkolbász, füstölve vagy anélkül, kinek hogy ízlik)
- 1 doboz tejföl
- olaj, só
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm, én ugyanabban a vízben, egyszerre szoktam a kettőt. A kolbászt felkarikázom. A krumplit és a tojást megpucolom.
Egy mély tepsibe vagy jénai tálba öntök egy kis olajat, karikára vágott krumplival teljesen befedem, aztán jöhet egy adag kolbász, egy adag karikára vágott tojás, tejföl, só, kis olaj, majd még egyszer egy ugyanilyen réteg. A tetejére krumplit teszek, megsózom, kis olajat öntök rá (ne tocsogjon! óvatosan az olajjal), aki szereti, a tetejére is rakhat tejfölt. 200 fokon kb. 30-40 percig sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

