Rakott krumpli recept

Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 nagy dobozos tejföl
- 1 nagyobb szál kolbász
- 1 kávékanál pirospaprika
- 15 dkg sütnivaló szalonna
- ízlés szerint só
- étolaj
Elkészítése:
Sokféleképpen készítik a rakott krumplit, én úgy, ahogy anyukámtól tanultam. Héjában megfőzöm a krumplit, közben megfőzöm a tojásokat is, természetesen másik fazékban:). A kolbászt felszeletelem. A tejfölt összekeverem pirospaprikával, pici étolajjal. Amikor minden alapanyag készen áll, kiolajozott jénaiba rétegesen lerakom: krumpli, tojás, kolbász és így sorban /közben a krumplit ízlés szerint sózom/, a közepére is locsolok tejfölt, hogy szaftosabb legyen és mindenhová kerüljön, a végén a tetejét befedem a tejföllel és csíkokra vágom a szalonnát, majd a tetejére rakom, ez jó ízt ad az egésznek, ahogy rásül. 180-200 fokon sütöm,addig amíg szemmel láthatóan készen lesz. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »