Milánói rakott krumpli recept
Hozzávalók:
- 10 db burgonya
- 3db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés füstölt kolbász
- sajt
- szárított bazsalikom(nem fontos)
- Milánói makaróni szósz tészta nélkül
- só
Elkészítése:
A jénai tálat/tepsit kizsírozzuk, a pucolt burgonyát karikákra vágjuk. A tojást megfőzzük, majd karikára vágjuk. A kolbászt felszeleteljük.
Mind ezt rétegesen belepakoljuk a jénai tálba/tepsibe:
- 1 réteg burgonya+só
- 1 réteg tojás
- 1 réteg kolbász
- 1 réteg milánói szósz
A tetejére tetszés szerint reszelt sajtot és bazsalikomot szórunk. Lefedjük alufóliával és addig sütjük, ameddig a krumpli megpuhul. Majd alufólia nélkül addig sütjük, ameddig rápirul a sajt.
Milánói szósz:(ha van feleslegesen kimaradt szósz,azt fel lehet használni!)
1 fej vöröshagymát kevés zsírban pirítunk. Ha megpirult hozzá adjuk a darált húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Majd hozzá adjuk a Milánói mártást/szószt.
/lehet üveges szósz,és tasakos por is/
Sztori: Volt a hűtőben megmaradt Milánói szósz, és gondoltam felhasználom valahogy!Így jött ez a recept ötlet, ami igen finomra sikeredett! :)