Milánói rakott krumpli recept

Hozzávalók:
- 10 db burgonya
- 3db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés füstölt kolbász
- sajt
- szárított bazsalikom(nem fontos)
- Milánói makaróni szósz tészta nélkül
- só
Elkészítése:
A jénai tálat/tepsit kizsírozzuk, a pucolt burgonyát karikákra vágjuk. A tojást megfőzzük, majd karikára vágjuk. A kolbászt felszeleteljük.
Mind ezt rétegesen belepakoljuk a jénai tálba/tepsibe:
- 1 réteg burgonya+só
- 1 réteg tojás
- 1 réteg kolbász
- 1 réteg milánói szósz
A tetejére tetszés szerint reszelt sajtot és bazsalikomot szórunk. Lefedjük alufóliával és addig sütjük, ameddig a krumpli megpuhul. Majd alufólia nélkül addig sütjük, ameddig rápirul a sajt.
Milánói szósz:(ha van feleslegesen kimaradt szósz,azt fel lehet használni!)
1 fej vöröshagymát kevés zsírban pirítunk. Ha megpirult hozzá adjuk a darált húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Majd hozzá adjuk a Milánói mártást/szószt.
/lehet üveges szósz,és tasakos por is/
Sztori: Volt a hűtőben megmaradt Milánói szósz, és gondoltam felhasználom valahogy!Így jött ez a recept ötlet, ami igen finomra sikeredett! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »