Legényfogó rakott krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg kolbász
- 1 szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 6 csemegeuborka
- 3 dl tejföl
- só, bors, kakukkfű, curry
Elkészítése:
A krumplit és a tojást megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk a póréhagymával és a kolbásszal együtt, a csemegeuborkát felkockázzuk.
A reszelt sajtot meghintjük curryvel és összekeverjük tejföllel.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a kolbászkarikákat sóval, borssal ízesítjük.
Egy közepes tepsit olajjal vékonyan kikenünk, majd beleteszünk egy sor karikára vágott krumplit, tojást és hagymás kolbászt. Meghintjük feldarabolt csemegeuborkával, meglocsoljuk tejföllel és sózzuk. Ezt még egyszer megismételjük, tetejét krumplival vonjuk be, meglocsoljuk a maradék tejföllel és sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »