Húsos rakott krumpli recept
Hozzávalók:
- 5 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 50 dkg darált hús (sertés)
- só
- őrölt fekete bors
- 3 dl tejföl
- 80 dkg újburgonya
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk enyhén sós vízbe fél puhára főzzük, majd leszűrjük. A felaprított vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, majd paprikával megszórjuk, azonnal felöntjük 1 dl vízzel. 3-4 percig pároljuk, majd a darált húst rádobjuk. Megsózzuk, borsozzuk, kevergetve 8-10 percig pároljuk. Tűzálló tálat kivajazunk. A burgonyát és a darált húst a tejföllel összeforgatjuk, majd a tálba simítjuk. Tetejére reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőbe közepes lángon 20 percig alufólia alatt pároljuk, majd a fólia levétele után még 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

