Húsos rakott krumpli recept

Hozzávalók:
- 5 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 50 dkg darált hús (sertés)
- só
- őrölt fekete bors
- 3 dl tejföl
- 80 dkg újburgonya
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk enyhén sós vízbe fél puhára főzzük, majd leszűrjük. A felaprított vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, majd paprikával megszórjuk, azonnal felöntjük 1 dl vízzel. 3-4 percig pároljuk, majd a darált húst rádobjuk. Megsózzuk, borsozzuk, kevergetve 8-10 percig pároljuk. Tűzálló tálat kivajazunk. A burgonyát és a darált húst a tejföllel összeforgatjuk, majd a tálba simítjuk. Tetejére reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőbe közepes lángon 20 percig alufólia alatt pároljuk, majd a fólia levétele után még 20 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »