Francia rakott burgonya recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg kolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 5 dl tej
- 3 ek liszt
- 10 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A burgonyát és a tojást megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre szeleteljük, és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt is.
Egy tepsibe tesszük a burgonyát, tojásokat és a hagymás kolbászt.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, fokozatosan hozzáadjuk a tejet és a főzőtejszínt.
Hozzákeverjük a mártást a krumplihoz, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

