Francia rakott burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 5 dl tej
- 3 ek liszt
- 10 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A burgonyát és a tojást megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre szeleteljük, és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt is.
Egy tepsibe tesszük a burgonyát, tojásokat és a hagymás kolbászt.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, fokozatosan hozzáadjuk a tejet és a főzőtejszínt.
Hozzákeverjük a mártást a krumplihoz, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »