Francia rakott burgonya recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg kolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 5 dl tej
- 3 ek liszt
- 10 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A burgonyát és a tojást megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre szeleteljük, és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt is.
Egy tepsibe tesszük a burgonyát, tojásokat és a hagymás kolbászt.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, fokozatosan hozzáadjuk a tejet és a főzőtejszínt.
Hozzákeverjük a mártást a krumplihoz, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

