Almás rakott krumpli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 2 közepes alma
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 30 dkg kockázott bacon
- 1 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
- őrölt szerecsendió
- őrölt gyömbér
Elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, hámozzuk, kockára vágjuk. Az almát megmosva héjastól, magházát kivágva, kockára vágjuk, a vöröshagymát karikára szeleteljük.
Egy hőálló tálat vagy tepsit olajjal kikenünk, beleszórjuk a krumplit, hagymát, almát, bacont. Fűszerezzük sóval, szerecsendióval, gyömbérrel. Ráöntünk 1 dl vizet, alufóliával lefedve sütőbe toljuk.
Lefedve 180 fokon 30 percig, utána a fóliát levéve 200 fokon kb 15 percig vagy pirulásig sütjük. Friss salátával tálaljuk.
Tipp:
Gazdagabb, ha 1 tojást elkeverünk 1 doboz natúr joghurttal és ráöntve így sütjük meg. Ekkor vizet nem öntünk alá.
A almás rakott krumpli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »