Almás rakott krumpli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 2 közepes alma
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 30 dkg kockázott bacon
- 1 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
- őrölt szerecsendió
- őrölt gyömbér
Elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, hámozzuk, kockára vágjuk. Az almát megmosva héjastól, magházát kivágva, kockára vágjuk, a vöröshagymát karikára szeleteljük.
Egy hőálló tálat vagy tepsit olajjal kikenünk, beleszórjuk a krumplit, hagymát, almát, bacont. Fűszerezzük sóval, szerecsendióval, gyömbérrel. Ráöntünk 1 dl vizet, alufóliával lefedve sütőbe toljuk.
Lefedve 180 fokon 30 percig, utána a fóliát levéve 200 fokon kb 15 percig vagy pirulásig sütjük. Friss salátával tálaljuk.
Tipp:
Gazdagabb, ha 1 tojást elkeverünk 1 doboz natúr joghurttal és ráöntve így sütjük meg. Ekkor vizet nem öntünk alá.
A almás rakott krumpli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


