Almás rakott krumpli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 2 közepes alma
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 30 dkg kockázott bacon
- 1 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
- őrölt szerecsendió
- őrölt gyömbér
Elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, hámozzuk, kockára vágjuk. Az almát megmosva héjastól, magházát kivágva, kockára vágjuk, a vöröshagymát karikára szeleteljük.
Egy hőálló tálat vagy tepsit olajjal kikenünk, beleszórjuk a krumplit, hagymát, almát, bacont. Fűszerezzük sóval, szerecsendióval, gyömbérrel. Ráöntünk 1 dl vizet, alufóliával lefedve sütőbe toljuk.
Lefedve 180 fokon 30 percig, utána a fóliát levéve 200 fokon kb 15 percig vagy pirulásig sütjük. Friss salátával tálaljuk.
Tipp:
Gazdagabb, ha 1 tojást elkeverünk 1 doboz natúr joghurttal és ráöntve így sütjük meg. Ekkor vizet nem öntünk alá.
A almás rakott krumpli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »