Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kenyér recept

Rakott kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kicsivel kevesebb, mint 1 kg szikkadt kenyér
    • 3-5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (több lehet)
    • 2 ek tejföl
    • 0,5-1 dl tej
    • kevés bors
    • vaj vagy margarin
    • paprika
    • paradicsom
    • párizsi (kicsivel kevesebb szükségeltetett, mint 1 kg)
    • 15 dkg reszelt sajt (a több itt sem akadály)

    Elkészítése:

    A kenyeret szeleteljük, megkenjük vajjal vagy margarinnal és egy fodros szélű, kikent formába sorakoztatjuk (nem baj, ha itt még egymásnak dől, hisz a töltelék majd kitámasztja). Középre 2 kisebb szeletet helyezünk.

    A szeletek közé teszünk 1-1 szelet párizsit, paprikát és paradicsomot. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a tejfölt és a tejet is. Egy kanállal elkezdjük a kenyér tetejére és közé locsolni lassan, hogy átjárja a keverék. Amit nem iszik be a kenyér és lecsorog a forma aljára, az egy klassz omlett réteggé sül, így nem vész kárba. Ezután jöhet a sajt, amit szintén a szeletek közé és rá egyaránt szórunk.

    Előmelegített sütőben, kb. 170 C°-on aranybarnára sütünk. Friss salátákkal, zöldségekkel fogyasztjuk.

    Tipp:

    További zöldségekkel gazdagítható, kígyóuborka, kaliforniai vagy kápia paprika, póré és újhagyma, illetve medvehagyma vagy akár cukkini.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá