Rakott kenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kicsivel kevesebb, mint 1 kg szikkadt kenyér
- 3-5 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (több lehet)
- 2 ek tejföl
- 0,5-1 dl tej
- só
- kevés bors
- vaj vagy margarin
- paprika
- paradicsom
- párizsi (kicsivel kevesebb szükségeltetett, mint 1 kg)
- 15 dkg reszelt sajt (a több itt sem akadály)
Elkészítése:
A kenyeret szeleteljük, megkenjük vajjal vagy margarinnal és egy fodros szélű, kikent formába sorakoztatjuk (nem baj, ha itt még egymásnak dől, hisz a töltelék majd kitámasztja). Középre 2 kisebb szeletet helyezünk.
A szeletek közé teszünk 1-1 szelet párizsit, paprikát és paradicsomot. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a tejfölt és a tejet is. Egy kanállal elkezdjük a kenyér tetejére és közé locsolni lassan, hogy átjárja a keverék. Amit nem iszik be a kenyér és lecsorog a forma aljára, az egy klassz omlett réteggé sül, így nem vész kárba. Ezután jöhet a sajt, amit szintén a szeletek közé és rá egyaránt szórunk.
Előmelegített sütőben, kb. 170 C°-on aranybarnára sütünk. Friss salátákkal, zöldségekkel fogyasztjuk.
Tipp:
További zöldségekkel gazdagítható, kígyóuborka, kaliforniai vagy kápia paprika, póré és újhagyma, illetve medvehagyma vagy akár cukkini.