Rakott kelkáposzta recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej kelkáposzta
- 70 dkg darált sertés hús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg rizs(elő főzött
- 1 pohár tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
- majoránna
- só
Elkészítése:
Egy nagyobb serpenyőbe teszem az apró csíkokra vágott szalonnát és lassan kiolvasztom. A hagymát is vékony csíkokra vágva hozzápirítom,végül jöhet a darált hús. Pár percig kevergetve pirítom, majd fűszerezem. Közben a kelt nagyobb darabokra vágva, annyi vízben teszem fel, hogy éppen ellepje. Ezt is fűszerezem, fél órát főni hagyom. Egy nagyobb tepsit kicsit megkenem zsiradékkal, és szűrőkanál segítségével a kelkáposzta egy harmadát beleteszem, majd a darált hús és rizs következik. Tejfölös tojással meglocsolom. Legfelülre kerül a kelkáposzta, és a tejföl, majd 40 percig sütőbe rakjuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

