Rakott kelkáposzta recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej kelkáposzta
- 70 dkg darált sertés hús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg rizs(elő főzött
- 1 pohár tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
- majoránna
- só
Elkészítése:
Egy nagyobb serpenyőbe teszem az apró csíkokra vágott szalonnát és lassan kiolvasztom. A hagymát is vékony csíkokra vágva hozzápirítom,végül jöhet a darált hús. Pár percig kevergetve pirítom, majd fűszerezem. Közben a kelt nagyobb darabokra vágva, annyi vízben teszem fel, hogy éppen ellepje. Ezt is fűszerezem, fél órát főni hagyom. Egy nagyobb tepsit kicsit megkenem zsiradékkal, és szűrőkanál segítségével a kelkáposzta egy harmadát beleteszem, majd a darált hús és rizs következik. Tejfölös tojással meglocsolom. Legfelülre kerül a kelkáposzta, és a tejföl, majd 40 percig sütőbe rakjuk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Milyen robotgépet válasszon az, aki sokat süt? (x)
A házi sütés öröme sokak számára nem csupán hobbi, hanem mindennapi rutin.
Tovább olvasom »
Fontos változás jön a drogériákban – ezt minden háziasszonynak tudnia kell
Májustól újabb hatósági szabályozás lép életbe, amely ezúttal nem az élelmi
Tovább olvasom »
8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »