Rakott kelkáposzta recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej kelkáposzta
- 70 dkg darált sertés hús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg rizs(elő főzött
- 1 pohár tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
- majoránna
- só
Elkészítése:
Egy nagyobb serpenyőbe teszem az apró csíkokra vágott szalonnát és lassan kiolvasztom. A hagymát is vékony csíkokra vágva hozzápirítom,végül jöhet a darált hús. Pár percig kevergetve pirítom, majd fűszerezem. Közben a kelt nagyobb darabokra vágva, annyi vízben teszem fel, hogy éppen ellepje. Ezt is fűszerezem, fél órát főni hagyom. Egy nagyobb tepsit kicsit megkenem zsiradékkal, és szűrőkanál segítségével a kelkáposzta egy harmadát beleteszem, majd a darált hús és rizs következik. Tejfölös tojással meglocsolom. Legfelülre kerül a kelkáposzta, és a tejföl, majd 40 percig sütőbe rakjuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »