Rakott karfiol recept

Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 50 dkg darált hús
- 25 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- fél liter tej
- 3 ek. liszt
- só
- bors
- majoránna
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük.
A apróra vágott vöröshagymát kicsi olajban lepirítjuk, rátesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával. Ha már félig megpuhult, hozzátesszük a megmosott rizst és együtt készre főzzük.
Olajból, a lisztből és a tejből besamelmártást készítünk.
Magasabb falú tepsibe vagy kerámia edénybe teszünk alulra egy kis besamelmártást, ráterítjük a karfiol egyharmadát, erre tesszük a darát húsos keverék felét, majd megcsorgatjuk basamellel, majd újra karfiol, besamel, darált hús, besamel, karfiol, besamelt a tetejére.
Sütőbe pirulásig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »