Rakott karfiol recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 50 dkg darált hús
- 25 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- fél liter tej
- 3 ek. liszt
- só
- bors
- majoránna
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük.
A apróra vágott vöröshagymát kicsi olajban lepirítjuk, rátesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával. Ha már félig megpuhult, hozzátesszük a megmosott rizst és együtt készre főzzük.
Olajból, a lisztből és a tejből besamelmártást készítünk.
Magasabb falú tepsibe vagy kerámia edénybe teszünk alulra egy kis besamelmártást, ráterítjük a karfiol egyharmadát, erre tesszük a darát húsos keverék felét, majd megcsorgatjuk basamellel, majd újra karfiol, besamel, darált hús, besamel, karfiol, besamelt a tetejére.
Sütőbe pirulásig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.