Zöldbab tojásmártással recept

Hozzávalók:
- 1 kg friss vagy 2 csomag mirelit zöldbab
- 3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A megtisztított zöldbabot sós vízben puhára főzzük, és lecsurgatva tűzálló tálra fektetjük. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük annyi zöldbablével, hogy sűrű mártást kapjunk, beletesszük a tejfölt, egy csipet borsot és a kemény tojások apróra vagdalt fehérjét. A mártást forrón a zöldbabra öntjük, és a tetejére morzsoljuk a kemény tojások sárgáját. Ha konzervből készítjük, akkor csak leszűrjük, lerakjuk a zöldbabot, és a konzervlével készített mártással öntjük le. A sütőben átforrósítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »