Zöldbab tojásmártással recept
Hozzávalók:
- 1 kg friss vagy 2 csomag mirelit zöldbab
- 3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A megtisztított zöldbabot sós vízben puhára főzzük, és lecsurgatva tűzálló tálra fektetjük. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük annyi zöldbablével, hogy sűrű mártást kapjunk, beletesszük a tejfölt, egy csipet borsot és a kemény tojások apróra vagdalt fehérjét. A mártást forrón a zöldbabra öntjük, és a tetejére morzsoljuk a kemény tojások sárgáját. Ha konzervből készítjük, akkor csak leszűrjük, lerakjuk a zöldbabot, és a konzervlével készített mártással öntjük le. A sütőben átforrósítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

