Tökös-répás rakott recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db nagyra nőtt tök vagy 2 kisebb
- 3 db közepes répa
- 20-25 dkg rizs
- 2 db nagyobb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors, őrölt kömény, majoránna, őrölt koriander
- kevés pirospaprika, csipet kakukkfű, apróra vágott petrezselyem
- étolaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A rizst átmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Addig meghámozzuk a tököt, lereszeljük, besózzuk. Répákat szintén lereszeljük, egy nagyobb tálba tesszük, majd hozzáadjuk a megfőtt rizst és a levétől kinyomkodott tököt. Hagymákat a fokhagymával kevés olajon megdinszteljük, és az előbbiekhez adjuk. Hozzáütjük a tojást, fűszerezzük, petrezselymet adunk hozzá és jól összekeverjük. Ízlés szerint tovább fűszerezhető. (Ha túl laza a keverék 2-3 ek. zsemlemorzsát adhatunk hozzá). Végül olajozott, zsemlemorzsázott gáztepsiben eloszlatjuk és kb. 200fokon 35-45 percig sütjük, míg a szélein megbarnul.
Sztori: Anyósom kertjében sok tök termett, de főzelékként nem szeretem, ezért találtam ki ezt a receptet, ami mindenki tetszését elnyerte a családban, így már csak ez készül belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »