Sajttal, sonkával gombával rakott csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- fél kg gomba
- 10 dkg sonka
- 1 nagy doboz tejföl
- 20 dkg sajt, vagy 15 dkg sajt és 1 nagy mozzarella golyó
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 2-4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- oregánó
- olaj
Elkészítése:
A hagymát kevés olajon lepirítom, hozzáadom a fokhagymát, a petrezselymet, majd a gombát. Fűszerezem és addig sütöm, amíg majdnem minden levét elfőtte, majd félreteszem.
A csirkemellet vastagabb szeletekre vágom, fűszerezem, megforgatom lisztben és hirtelen mindkét oldalát átsütöm.
Egy kiolajozott tepsibe teszem szép sorban.
A közben kihűlt gombához keverem a tejfölt és a tojásokat, egyenletesen elosztom a csirkemell tetején, betakarom a sonkával, megszórom a fele sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm.
Ezután a maradék sajtot elosztom a tetején és 250 fokon még 5 percet sütöm.
Főtt rizzsel tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »