Rakott patisszon recept

Hozzávalók:
- 1 kg patisszon
- 30 dkg sült vagy pörkölt hús
- 10 dkg rizs
- 2-3 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- a patiszszon sütéséhez bőven olaj.
Elkészítés:
A patisszont meghámozzuk, félbevágjuk, kimagvaljuk, majd ujjnyi szeletekre vágva besózzuk, és egy óráig állni hagyjuk. Ezután a nedvességet leitatjuk róla, és a szeleteket lisztbe mártva, mindkét felükön bő, forró olajban megsütjük, alaposan lecsepegtetjük. A rizst sós vízben majdnem puhára főzzük. A sült vagy pörkölt húst megdaráljuk, a pecsenye vagy pörköltlevet a tejföllel meg a tojássárgával simára keverjük. Egy mély tűzálló tál aljára patisszonszeleteket fektetünk, erre
rizst halmozunk, majd a darált hús következik. Most ismét patisszonnal, utána rizzsel meg hússal folytatjuk a rétegezést, végül az egészet putisszonszeletekkel fedjük be. Az ízesített tejföllel leöntjük, és tetejére reszelt sajtot hintünk. A forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje épen meg nem pirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »