Rakott padlizsán recept

Hozzávalók:
- 3-4 db padlizsán
- 50 dkg csirke vagy pulykamell apró kockákra vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma
- fél liter tejföl
- 15-20 dkg bulgur
- reszelt sajt
Elkészítése:
A felszeletelt padlizsánokat kevés vajon mindkét oldalát átsütjük vagy meggrillezzük. A bulgurt (riszt is használhatunk vagy kuszkuszt) vajon átpirítjuk zöldség lével felöntjük, készre főzzük, sózzuk, borsozzuk. A felkockázott húst a zúzott fokhagymával vajon fehéredésig kevergetve sütjük, sózzuk, borsozzuk. Mikor elkészült hozzáöntjük a bulgurt és elkeverjük. Egy hőálló tálat kivajazunk, lerakunk egy réteg padlizsánt, erre jön egy réteg húsos massza, megszórjuk reszelt sajttal. És újra ismételjük padlizsán, bulguros hús, reszelt sajt, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére kerüljön a padlizsán, majd nyakon öntjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és 180-200 fokos sütőben addig sütjük, míg rápirul a sajt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »