Rakott padlizsán recept

Hozzávalók:
- 3-4 db padlizsán
- 50 dkg csirke vagy pulykamell apró kockákra vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma
- fél liter tejföl
- 15-20 dkg bulgur
- reszelt sajt
Elkészítése:
A felszeletelt padlizsánokat kevés vajon mindkét oldalát átsütjük vagy meggrillezzük. A bulgurt (riszt is használhatunk vagy kuszkuszt) vajon átpirítjuk zöldség lével felöntjük, készre főzzük, sózzuk, borsozzuk. A felkockázott húst a zúzott fokhagymával vajon fehéredésig kevergetve sütjük, sózzuk, borsozzuk. Mikor elkészült hozzáöntjük a bulgurt és elkeverjük. Egy hőálló tálat kivajazunk, lerakunk egy réteg padlizsánt, erre jön egy réteg húsos massza, megszórjuk reszelt sajttal. És újra ismételjük padlizsán, bulguros hús, reszelt sajt, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére kerüljön a padlizsán, majd nyakon öntjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és 180-200 fokos sütőben addig sütjük, míg rápirul a sajt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »