Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kel recept

Rakott kel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók

    • 30 dkg húsból készült pörkölt (lehet maradék)
    • 15 dkg rizs,
    • 1 nagy kelfej
    • 2 dl tejföl
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítés:
    Sós vízben megfőzzük a leveleire szedett kelt, és egy másik edényben megpároljuk a rizst. Egy jókora tűzálló edényt kiolajozunk, a kellevelekkel kibéleljük, beletesszük a rizs felét, s az összevagdalt pörkölthús felét. Erre ismét kel, majd rizs és pörkölthús kerül. Végül az egészet kellevelekkel borítjuk be, a tejföllel gazdagított pörköltlével leöntjük, a sajttal meghintjük, és a sütőben megpirítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá