Rakott kel recept

Hozzávalók
- 30 dkg húsból készült pörkölt (lehet maradék)
- 15 dkg rizs,
- 1 nagy kelfej
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál olaj
- só
Elkészítés:
Sós vízben megfőzzük a leveleire szedett kelt, és egy másik edényben megpároljuk a rizst. Egy jókora tűzálló edényt kiolajozunk, a kellevelekkel kibéleljük, beletesszük a rizs felét, s az összevagdalt pörkölthús felét. Erre ismét kel, majd rizs és pörkölthús kerül. Végül az egészet kellevelekkel borítjuk be, a tejföllel gazdagított pörköltlével leöntjük, a sajttal meghintjük, és a sütőben megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »