Rakott csülök recept

Hozzávalók:
- 1 db csülök
- 4 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- ételízesítő
- kb 1,5 kg burgonya
- majoránna vagy tetszés szerinti fűszer
Szószhoz:
- fél liter tejföl
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A csülköt vízben a vöröshagymával, fokhagymagerezdekkel, ételízesítővel készre főzzük. Kiszedjük, kicsontozzuk és apróbbra daraboljuk. Majorannával megfűszerezzük (vagy esetleg más fűszert is használhatunk). Kiszedjük a hagymákat, fokhagymákat, feldaraboljuk és elkeverjük a husival. Sós vízben az egész burgonyákat megfőzzük, meghámozzuk. Kivajazunk egy tepsit, a hámozott krumplikat szeleteljük, alulra tesszük a felét, erre halmozzuk a csülök darabokat majd befedjük a maradék krumplival. Elkészítjük a szószt. A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, 1 tojással és ezt a keveréket ráöntjük a tetejére. 200 fokon pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »