Rakott csülök recept

Hozzávalók:
- 1 db csülök
- 4 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- ételízesítő
- kb 1,5 kg burgonya
- majoránna vagy tetszés szerinti fűszer
Szószhoz:
- fél liter tejföl
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A csülköt vízben a vöröshagymával, fokhagymagerezdekkel, ételízesítővel készre főzzük. Kiszedjük, kicsontozzuk és apróbbra daraboljuk. Majorannával megfűszerezzük (vagy esetleg más fűszert is használhatunk). Kiszedjük a hagymákat, fokhagymákat, feldaraboljuk és elkeverjük a husival. Sós vízben az egész burgonyákat megfőzzük, meghámozzuk. Kivajazunk egy tepsit, a hámozott krumplikat szeleteljük, alulra tesszük a felét, erre halmozzuk a csülök darabokat majd befedjük a maradék krumplival. Elkészítjük a szószt. A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, 1 tojással és ezt a keveréket ráöntjük a tetejére. 200 fokon pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »