Rakott csülök recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 db csülök
- 4 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- ételízesítő
- kb 1,5 kg burgonya
- majoránna vagy tetszés szerinti fűszer
Szószhoz:
- fél liter tejföl
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A csülköt vízben a vöröshagymával, fokhagymagerezdekkel, ételízesítővel készre főzzük. Kiszedjük, kicsontozzuk és apróbbra daraboljuk. Majorannával megfűszerezzük (vagy esetleg más fűszert is használhatunk). Kiszedjük a hagymákat, fokhagymákat, feldaraboljuk és elkeverjük a husival. Sós vízben az egész burgonyákat megfőzzük, meghámozzuk. Kivajazunk egy tepsit, a hámozott krumplikat szeleteljük, alulra tesszük a felét, erre halmozzuk a csülök darabokat majd befedjük a maradék krumplival. Elkészítjük a szószt. A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, 1 tojással és ezt a keveréket ráöntjük a tetejére. 200 fokon pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.