Rakott csülök recept

Hozzávalók:
- 1 db csülök
- 4 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- ételízesítő
- kb 1,5 kg burgonya
- majoránna vagy tetszés szerinti fűszer
Szószhoz:
- fél liter tejföl
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A csülköt vízben a vöröshagymával, fokhagymagerezdekkel, ételízesítővel készre főzzük. Kiszedjük, kicsontozzuk és apróbbra daraboljuk. Majorannával megfűszerezzük (vagy esetleg más fűszert is használhatunk). Kiszedjük a hagymákat, fokhagymákat, feldaraboljuk és elkeverjük a husival. Sós vízben az egész burgonyákat megfőzzük, meghámozzuk. Kivajazunk egy tepsit, a hámozott krumplikat szeleteljük, alulra tesszük a felét, erre halmozzuk a csülök darabokat majd befedjük a maradék krumplival. Elkészítjük a szószt. A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, 1 tojással és ezt a keveréket ráöntjük a tetejére. 200 fokon pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »