Paradicsomos padlizsán recept
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- liszt
- 15 dkg makaróni
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 evőkanál olaj
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 15 dkg sajt
- só
- őrölt bors
- babérlevél
A sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
A meghámozott, vékonyra szelt padlizsánt lisztben megmártjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét meg kétszer annyi vizet, sót, borsot, babérlevelet, majd néhány percig forraljuk. Sós vízben kifőzzük a makarónit, és a paradicsommártással összekeverjük, de egy kevés mártást tegyünk félre. A kisütött padlizsán felét tűzálló tál aljára terítjük, erre a paradicsomos makarónit, öt deka reszelt sajttal meghintjük, a padlizsán maradékával befedjük, a maradék mártást ráöntjük, a vajat rátördeljük, és a tetejét vékonyra szelt sajttal beborítjuk. A sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvadt a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

