Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos padlizsán recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 padlizsán
    • liszt
    • 15 dkg makaróni
    • 1 kis doboz paradicsompüré
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
    • 5 dkg vaj
    • 15 dkg sajt
    • őrölt bors
    • babérlevél

    A sütéshez:

    • olaj

    Elkészítés:
    A meghámozott, vékonyra szelt padlizsánt lisztben megmártjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét meg kétszer annyi vizet, sót, borsot, babérlevelet, majd néhány percig forraljuk. Sós vízben kifőzzük a makarónit, és a paradicsommártással összekeverjük, de egy kevés mártást tegyünk félre. A kisütött padlizsán felét tűzálló tál aljára terítjük, erre a paradicsomos makarónit, öt deka reszelt sajttal meghintjük, a padlizsán maradékával befedjük, a maradék mártást ráöntjük, a vajat rátördeljük, és a tetejét vékonyra szelt sajttal beborítjuk. A sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvadt a tetején.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá