Paradicsomos padlizsán recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- liszt
- 15 dkg makaróni
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 evőkanál olaj
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 15 dkg sajt
- só
- őrölt bors
- babérlevél
A sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
A meghámozott, vékonyra szelt padlizsánt lisztben megmártjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét meg kétszer annyi vizet, sót, borsot, babérlevelet, majd néhány percig forraljuk. Sós vízben kifőzzük a makarónit, és a paradicsommártással összekeverjük, de egy kevés mártást tegyünk félre. A kisütött padlizsán felét tűzálló tál aljára terítjük, erre a paradicsomos makarónit, öt deka reszelt sajttal meghintjük, a padlizsán maradékával befedjük, a maradék mártást ráöntjük, a vajat rátördeljük, és a tetejét vékonyra szelt sajttal beborítjuk. A sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvadt a tetején.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.