Paradicsomos padlizsán recept

Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- liszt
- 15 dkg makaróni
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 evőkanál olaj
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 15 dkg sajt
- só
- őrölt bors
- babérlevél
A sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
A meghámozott, vékonyra szelt padlizsánt lisztben megmártjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét meg kétszer annyi vizet, sót, borsot, babérlevelet, majd néhány percig forraljuk. Sós vízben kifőzzük a makarónit, és a paradicsommártással összekeverjük, de egy kevés mártást tegyünk félre. A kisütött padlizsán felét tűzálló tál aljára terítjük, erre a paradicsomos makarónit, öt deka reszelt sajttal meghintjük, a padlizsán maradékával befedjük, a maradék mártást ráöntjük, a vajat rátördeljük, és a tetejét vékonyra szelt sajttal beborítjuk. A sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvadt a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »