Paradicsomos padlizsán recept
 
                            Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- liszt
- 15 dkg makaróni
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 evőkanál olaj
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 15 dkg sajt
- só
- őrölt bors
- babérlevél
A sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
A meghámozott, vékonyra szelt padlizsánt lisztben megmártjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét meg kétszer annyi vizet, sót, borsot, babérlevelet, majd néhány percig forraljuk. Sós vízben kifőzzük a makarónit, és a paradicsommártással összekeverjük, de egy kevés mártást tegyünk félre. A kisütött padlizsán felét tűzálló tál aljára terítjük, erre a paradicsomos makarónit, öt deka reszelt sajttal meghintjük, a padlizsán maradékával befedjük, a maradék mártást ráöntjük, a vajat rátördeljük, és a tetejét vékonyra szelt sajttal beborítjuk. A sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvadt a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

