Lecsós padlizsános rakottas recept

Hozzávalók:
- 3 db padlizsán
- 30 dkg bulgur vagy rizs
- 5 db paprika
- 5 db paradicsom
- só
- bors
- kevés édesítőszer vagy cukor
Elkészítése:
A padlizsánt vékonyra felkarikázzuk és besózzuk, állni hagyjuk. A bulgurt roppanósra főzzük. A feldarabolt paprikából, paradicsomból lecsót főzünk, sózzuk, borsozzuk kevés édesítőszert vagy cukrot teszünk bele (ízlés szerint fűszerezzük a kedvenc fűszerünkkel). Majd a lecsót összekeverjük a bulgurral. A padlizsán szeleteket megmossuk, megtörölgetjük majd vajon elősütjük mindkét felét. Egy jénait kivajazunk, alulra teszünk padlizsán szeleteket, ráhalmozzuk a lecsós bulgurt. Végül a tetejét befedjük padlizsánszeletekkel. Érdemes több padlizsánnal készíteni és közé is rétegezni, nagyon finom. 180 fokon kb. 30 percet sütjük.
Természetesen a lecsót mindenki úgy készíti el, ahogy a családnak szokta mi így szeretjük hagyma nélkül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »