Lecsós padlizsános rakottas recept

Hozzávalók:
- 3 db padlizsán
- 30 dkg bulgur vagy rizs
- 5 db paprika
- 5 db paradicsom
- só
- bors
- kevés édesítőszer vagy cukor
Elkészítése:
A padlizsánt vékonyra felkarikázzuk és besózzuk, állni hagyjuk. A bulgurt roppanósra főzzük. A feldarabolt paprikából, paradicsomból lecsót főzünk, sózzuk, borsozzuk kevés édesítőszert vagy cukrot teszünk bele (ízlés szerint fűszerezzük a kedvenc fűszerünkkel). Majd a lecsót összekeverjük a bulgurral. A padlizsán szeleteket megmossuk, megtörölgetjük majd vajon elősütjük mindkét felét. Egy jénait kivajazunk, alulra teszünk padlizsán szeleteket, ráhalmozzuk a lecsós bulgurt. Végül a tetejét befedjük padlizsánszeletekkel. Érdemes több padlizsánnal készíteni és közé is rétegezni, nagyon finom. 180 fokon kb. 30 percet sütjük.
Természetesen a lecsót mindenki úgy készíti el, ahogy a családnak szokta mi így szeretjük hagyma nélkül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »