Lecsós padlizsános rakottas recept

Hozzávalók:
- 3 db padlizsán
- 30 dkg bulgur vagy rizs
- 5 db paprika
- 5 db paradicsom
- só
- bors
- kevés édesítőszer vagy cukor
Elkészítése:
A padlizsánt vékonyra felkarikázzuk és besózzuk, állni hagyjuk. A bulgurt roppanósra főzzük. A feldarabolt paprikából, paradicsomból lecsót főzünk, sózzuk, borsozzuk kevés édesítőszert vagy cukrot teszünk bele (ízlés szerint fűszerezzük a kedvenc fűszerünkkel). Majd a lecsót összekeverjük a bulgurral. A padlizsán szeleteket megmossuk, megtörölgetjük majd vajon elősütjük mindkét felét. Egy jénait kivajazunk, alulra teszünk padlizsán szeleteket, ráhalmozzuk a lecsós bulgurt. Végül a tetejét befedjük padlizsánszeletekkel. Érdemes több padlizsánnal készíteni és közé is rétegezni, nagyon finom. 180 fokon kb. 30 percet sütjük.
Természetesen a lecsót mindenki úgy készíti el, ahogy a családnak szokta mi így szeretjük hagyma nélkül.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »