Húspástétom II. recept

Elkészítés:
A darált húst összegyúrjuk a tejben megáztatott, kinyomkodott, összemorzsolt zsemlével, a tojásokkal, sóval, borssal, néhány csepp citromlével, és három részre osztjuk. Az első részt ujjnyi vastagon, téglalap alakban kizsírozott konyharuhára terítjük, erre egy sor karikára vágott kemény tojást, hosszúkásra vágott uborkát és apróra vágott szalonnát rakunk, majd befedjük a második lappal, és megismételjük a töltést. Végül befedjük a harmadik lappal, és az egészet a kizsírozott kendőbe csomagoljuk. A két végét összekötjük és a pástétomot ecetes vízben két óráig főzzük. A vízből kivéve kicsomagoljuk, és két deszka között lenyomtatjuk. Hidegen szeleteljük, és majonézzel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »