Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húspástétom II. recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg darált sertéshús
    • 3 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 zsemle
    • tej
    • 3 kemény  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 közepes nagyságú ecetes uborka
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • őrölt bors
    • citromlé
    • ecet
    • zsír

    Elkészítés:
    A darált húst összegyúrjuk a tejben megáztatott, kinyomkodott, összemorzsolt zsemlével, a tojásokkal, sóval, borssal, néhány csepp citromlével, és három részre osztjuk. Az első részt ujjnyi vastagon, téglalap alakban kizsírozott konyharuhára terítjük, erre egy sor karikára vágott kemény tojást, hosszúkásra vágott uborkát és apróra vágott szalonnát rakunk, majd befedjük a második lappal, és megismételjük a töltést. Végül befedjük a harmadik lappal, és az egészet a kizsírozott kendőbe csomagoljuk. A két végét összekötjük és a pástétomot ecetes vízben két óráig főzzük. A vízből kivéve kicsomagoljuk, és két deszka között lenyomtatjuk. Hidegen szeleteljük, és majonézzel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá