Húspástétom II. recept

Elkészítés:
A darált húst összegyúrjuk a tejben megáztatott, kinyomkodott, összemorzsolt zsemlével, a tojásokkal, sóval, borssal, néhány csepp citromlével, és három részre osztjuk. Az első részt ujjnyi vastagon, téglalap alakban kizsírozott konyharuhára terítjük, erre egy sor karikára vágott kemény tojást, hosszúkásra vágott uborkát és apróra vágott szalonnát rakunk, majd befedjük a második lappal, és megismételjük a töltést. Végül befedjük a harmadik lappal, és az egészet a kizsírozott kendőbe csomagoljuk. A két végét összekötjük és a pástétomot ecetes vízben két óráig főzzük. A vízből kivéve kicsomagoljuk, és két deszka között lenyomtatjuk. Hidegen szeleteljük, és majonézzel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »