Diétás rakott káposzta recept
Hozzávalók:
- 1 kg-os fehérkáposzta
- 8 szelet sertésborda
- 5 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A káposzta torzsáját kivágjuk, és a káposztát kuktában gőzön vagy rendes fazékban sós vízben megfőzzük. Közben a kicsontozott, kivert és besózott hússzeleteket a vajban ropogós pirosra sütjük. Kivajazott tűzálló tál aljára terítjük a laskára vágott káposzta felét, a hússzeletekkel befedjük, erre ismét káposztát terítünk, és az egészet leöntjük a pecsenyelével, amelyben simára kevertük a tejfölt. Reszelt sajttal meghintjük, és sütőben, közepes lángon, szép kérget sütünk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

