Diétás rakott káposzta recept

Hozzávalók:
- 1 kg-os fehérkáposzta
- 8 szelet sertésborda
- 5 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A káposzta torzsáját kivágjuk, és a káposztát kuktában gőzön vagy rendes fazékban sós vízben megfőzzük. Közben a kicsontozott, kivert és besózott hússzeleteket a vajban ropogós pirosra sütjük. Kivajazott tűzálló tál aljára terítjük a laskára vágott káposzta felét, a hússzeletekkel befedjük, erre ismét káposztát terítünk, és az egészet leöntjük a pecsenyelével, amelyben simára kevertük a tejfölt. Reszelt sajttal meghintjük, és sütőben, közepes lángon, szép kérget sütünk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »