Alföldi rakottas recept

Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 szál sárgarépa
- fél kg burgonya
- só
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a kockákra vágott hús felét, ezt befedjük a megtisztított, karikákra vágott sárgarépa felével, tetejére rakjuk a megtisztított, kockákra vágott burgonya felét. Most ismét hús, sárgarépa és burgonya következik, és az edényt háromnegyedig megtöltve vízzel, a fűszerekkel meghintjük. Lefedve, kis lángon kb. két óra hosszat forraljuk, majd a fedőt levéve róla, rövid lére sütjük. Savanyúság illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »