Alföldi rakottas recept

Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 szál sárgarépa
- fél kg burgonya
- só
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a kockákra vágott hús felét, ezt befedjük a megtisztított, karikákra vágott sárgarépa felével, tetejére rakjuk a megtisztított, kockákra vágott burgonya felét. Most ismét hús, sárgarépa és burgonya következik, és az edényt háromnegyedig megtöltve vízzel, a fűszerekkel meghintjük. Lefedve, kis lángon kb. két óra hosszat forraljuk, majd a fedőt levéve róla, rövid lére sütjük. Savanyúság illik hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »