Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott dödölle recept

Rakott dödölle
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg burgonya
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 dkg liszt
    • 30 dkg kolbász
    • 2 dl tejföl
    • 1 közepes vöröshagyma
    • só ízlés szerint
    • 5 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Meghintjük sóval és megfőzzük.

    Amikor megfőtt nem szűrjük le, hanem a levében megtörtjük, lisztet adunk hozzá, hogy elég kemény legyen, de könnyen szaggatható.

    A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. A dödölle felét egy olajjal kikent tepsibe szaggatjuk, majd a vöröshagymás olajjal meglocsolgatjuk.

    A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, felszeleteljük és eloszlatjuk a dögölén a kolbász karikákkal együtt. A maradék dödöllét is rászaggatjuk, majd tejföllel meglocsoljuk és 15 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá