Rakott dödölle recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg burgonya
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 dkg liszt
- 30 dkg kolbász
- 2 dl tejföl
- 1 közepes vöröshagyma
- só ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Meghintjük sóval és megfőzzük.
Amikor megfőtt nem szűrjük le, hanem a levében megtörtjük, lisztet adunk hozzá, hogy elég kemény legyen, de könnyen szaggatható.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. A dödölle felét egy olajjal kikent tepsibe szaggatjuk, majd a vöröshagymás olajjal meglocsolgatjuk.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, felszeleteljük és eloszlatjuk a dögölén a kolbász karikákkal együtt. A maradék dödöllét is rászaggatjuk, majd tejföllel meglocsoljuk és 15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »