Rakott cukkini recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb cukkini
- 25 dkg darált hús (bármilyen hús jó hozzá)
- 2 tk pirospaprika
- 3 dl főzőtejszín
- 2 dl víz
- só, bors ízlés szerint
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy nagy doboz tejföl (375 g)
- reszelt sajt (opcionális)
Elkészítése:
A cukkiniket vágjuk fel fél cm-es darabokra, sózzuk meg és hagyjuk állni legalább 10 percet A húst kezdjük el pirítani kevés zsiradékon, majd ha kifehéredett adjuk hozzá a pirospaprikát, vizet és a tejszínt is. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Forraljuk pár percig. A cukkiniről öntsük le a levét, majd egy tepsi, hőálló tál alját tegyük ki egy soron cukkinivel. Öntsük rá a húsos keveréket és fedjük be a többi cukkinivel. A tejföl keverjük ki a tojással, öntsük a cukkini tetejére. 200 fokos sütőben süssük kb 20 percig. Ha a tejföl kezd pirulni, akkor rászórhatjuk a sajtot és azt is pirítsuk rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »