Gyros tál recept
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 3-4 nagyobb krumpli
- 2-3 db paradicsom
- 1 citrom
- 1 fej saláta
- egy kis doboz tejföl/natúr joghurt (kb 180 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kígyóuborka
- só,fehér bors
- 1 csomag gyros fűszerkeverék (szinte minden boltba kapható)
Elkészítése:
Hús elkészítése:
A csirkemellfilét felcsíkozzuk, tetszőleges hosszúságóra. Egy serpenyőbe kevés olajban a fűszerkeverékkel fedő alatt sütjük kb 10-20 percig, ekkor ereszt egy kis levet majd levesszük a fedőt és addig sütjük míg nem sok lé marad rajta.
Öntet:
Tzatzikit csináltam amelyhez kell egy kisdoboz tejföl/natúr joghurt 2-3 gerezd fokhagymából és kb 5 cm a kígyóuborkából, mindezt belepréselve tejföl/joghurt-ba egy kis citromlevet egy csipet sót és fehér borsot adunk még hozzá
Tálalás:
Saláta levéllel borítjuk a fél tányért és arra kerül a sült krumpli, a másik felére pedig a hús, keresztbe végigcsorgatjuk öntettel, majd paradicsom karikával díszítjük és néhány citromkarikával. (persze ízlés szerint lehet tálalni :) )
1 kg csirkemell kb 2-3 tálhoz elég persze függ az adag méretétől is