Gyros tál recept

Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 3-4 nagyobb krumpli
- 2-3 db paradicsom
- 1 citrom
- 1 fej saláta
- egy kis doboz tejföl/natúr joghurt (kb 180 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kígyóuborka
- só,fehér bors
- 1 csomag gyros fűszerkeverék (szinte minden boltba kapható)
Elkészítése:
Hús elkészítése:
A csirkemellfilét felcsíkozzuk, tetszőleges hosszúságóra. Egy serpenyőbe kevés olajban a fűszerkeverékkel fedő alatt sütjük kb 10-20 percig, ekkor ereszt egy kis levet majd levesszük a fedőt és addig sütjük míg nem sok lé marad rajta.
Öntet:
Tzatzikit csináltam amelyhez kell egy kisdoboz tejföl/natúr joghurt 2-3 gerezd fokhagymából és kb 5 cm a kígyóuborkából, mindezt belepréselve tejföl/joghurt-ba egy kis citromlevet egy csipet sót és fehér borsot adunk még hozzá
Tálalás:
Saláta levéllel borítjuk a fél tányért és arra kerül a sült krumpli, a másik felére pedig a hús, keresztbe végigcsorgatjuk öntettel, majd paradicsom karikával díszítjük és néhány citromkarikával. (persze ízlés szerint lehet tálalni :) )
1 kg csirkemell kb 2-3 tálhoz elég persze függ az adag méretétől is
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »