Gyros tál recept

Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 3-4 nagyobb krumpli
- 2-3 db paradicsom
- 1 citrom
- 1 fej saláta
- egy kis doboz tejföl/natúr joghurt (kb 180 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kígyóuborka
- só,fehér bors
- 1 csomag gyros fűszerkeverék (szinte minden boltba kapható)
Elkészítése:
Hús elkészítése:
A csirkemellfilét felcsíkozzuk, tetszőleges hosszúságóra. Egy serpenyőbe kevés olajban a fűszerkeverékkel fedő alatt sütjük kb 10-20 percig, ekkor ereszt egy kis levet majd levesszük a fedőt és addig sütjük míg nem sok lé marad rajta.
Öntet:
Tzatzikit csináltam amelyhez kell egy kisdoboz tejföl/natúr joghurt 2-3 gerezd fokhagymából és kb 5 cm a kígyóuborkából, mindezt belepréselve tejföl/joghurt-ba egy kis citromlevet egy csipet sót és fehér borsot adunk még hozzá
Tálalás:
Saláta levéllel borítjuk a fél tányért és arra kerül a sült krumpli, a másik felére pedig a hús, keresztbe végigcsorgatjuk öntettel, majd paradicsom karikával díszítjük és néhány citromkarikával. (persze ízlés szerint lehet tálalni :) )
1 kg csirkemell kb 2-3 tálhoz elég persze függ az adag méretétől is
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »