Sült hús rizzsel recept

Hozzávalók:
- étolaj
- 1/2 kg rizs
- 1 kicsi tök
- 1 kg császárszél
- magyaros fűszerkeverék
- friss Lestyán
Elkészítése:
Nagyon egyszerű, gyors és finom ebéd: A rizst megmossuk, majd lecsepegtetés után kicsit megfuttatjuk olajon. Ezután sós vízben picit megfőzzük. A kis tököt meghámozom, kibelezem, húsát kb. 2 cm-es kockákra vágom és hozzátettem a rizshez, óvatosan a tetejére. A rizs elkészülte után finoman összekeverjük őket. A húst magyaros fűszerkeverékes olajba forgatjuk és kevés vízzel párolva, ropogósra, omlósra sütjük. Ezek után megszórtjuk a kertben növő Lestyánnal (vagy ételízesítővel).
Tipp:
Egyszer akciós volt a császárszél, a rizs is. Fűszerkeverék volt otthon, és a Lestyán nevű növény meg a kertben zöldellt. Szerintem olcsón készítettem el a 4 személyes ebédet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »