Sült aszalt szilva recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg aszalt szilva
- 25 dkg húsos füstölt szalonna
Elkészítés:
Az aszalt szilvát alaposan megmossuk, majd hideg vízben egy éjjelen át megáztatjuk. Másnap alaposan lecsepegtetjük, kimagozzuk, és minden szilvaszemet egy akkora hajszálvékony húsos szalonnaszeletbe göngyöljük, amekkora éppen körülöleli. Sütőlemezre egymás mellé fektetjük, és a forró sütőben erős lánggal addig sütjük, amíg a szalonna ropogós nem lett. Ekkor minden kis göngyölegbe egy fogpiszkálót szúrunk, ezzel rakjuk tálra, és azon forrón kínáljuk: ki-ki a fogpiszkálóval emeli ki a tálból és kapja be egy falatra a sült, aszalt szilvát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.