Sült aszalt szilva recept

Hozzávalók:
- 25 dkg aszalt szilva
- 25 dkg húsos füstölt szalonna
Elkészítés:
Az aszalt szilvát alaposan megmossuk, majd hideg vízben egy éjjelen át megáztatjuk. Másnap alaposan lecsepegtetjük, kimagozzuk, és minden szilvaszemet egy akkora hajszálvékony húsos szalonnaszeletbe göngyöljük, amekkora éppen körülöleli. Sütőlemezre egymás mellé fektetjük, és a forró sütőben erős lánggal addig sütjük, amíg a szalonna ropogós nem lett. Ekkor minden kis göngyölegbe egy fogpiszkálót szúrunk, ezzel rakjuk tálra, és azon forrón kínáljuk: ki-ki a fogpiszkálóval emeli ki a tálból és kapja be egy falatra a sült, aszalt szilvát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »