Sajtos galuska recept

Hozzávalók:
- fél liter tej
- 10 dkg búzadara
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- só
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A megsózott tejet megforrósítjuk, és állandóan kevergetve, a darát belefőzzük. Addig főzzük (sűrűn kevergetve), amíg az edény falától el nem válik, akkor a tűzről levéve langyosra hűtjük, eldolgozzuk benne a sajt felét és a tojást. A vajat felolvasztjuk, és egy kiskanalat meg-megmártva benne, a kihűlt darából jókora galuskákat szaggatunk. Tűzálló tálba rakjuk, a tetejét a maradék vajjal megöntözzük, a maradék sajtot ráhintjük, és a sütőben jól átmelegítjük, de nem sütjük ropogósra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »