Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos galuska recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél liter tej
    • 10 dkg búzadara
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 5 dkg vaj
    • reszelt szerecsendió

    Elkészítés:
    A megsózott tejet megforrósítjuk, és állandóan kevergetve, a darát belefőzzük. Addig főzzük (sűrűn kevergetve), amíg az edény falától el nem válik, akkor a tűzről levéve langyosra hűtjük, eldolgozzuk benne a sajt felét és a tojást. A vajat felolvasztjuk, és egy kiskanalat meg-megmártva benne, a kihűlt darából jókora galuskákat szaggatunk. Tűzálló tálba rakjuk, a tetejét a maradék vajjal megöntözzük, a maradék sajtot ráhintjük, és a sütőben jól átmelegítjük, de nem sütjük ropogósra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá