Sajtos galuska recept

Hozzávalók:
- fél liter tej
- 10 dkg búzadara
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- só
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A megsózott tejet megforrósítjuk, és állandóan kevergetve, a darát belefőzzük. Addig főzzük (sűrűn kevergetve), amíg az edény falától el nem válik, akkor a tűzről levéve langyosra hűtjük, eldolgozzuk benne a sajt felét és a tojást. A vajat felolvasztjuk, és egy kiskanalat meg-megmártva benne, a kihűlt darából jókora galuskákat szaggatunk. Tűzálló tálba rakjuk, a tetejét a maradék vajjal megöntözzük, a maradék sajtot ráhintjük, és a sütőben jól átmelegítjük, de nem sütjük ropogósra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »