Sáfrányos rizs tenger gyümölcseivel recept

Hozzávalók:
- 9-10 kagyló
- 9-10 garnéla rák
- 3 tintahal
- 2 csésze rizs
- 2 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 piros paprika
- 2cik fokhagyma
- petrezselyem ízlés szerint
- sáfrány, só,bors
Elkészítése:
2 kanál olíva olajba megsütjük a paprikát, mikor megsült kivesszük. Ugyanabba az olajba megsütjük a garnéla rákot, a tintahalat és a kagylót. Mikor ez mind kész van, akkor lereszeljük a két paradicsomot és azt is megsütjük. A sült paprikát és a tenger gyümölcseit a sült paradicsommal egybe öntjük, majd ráborítjuk a két csésze rizst. Felengedjük vízzel (4 csésze) a sáfrányt, a fokhagymát és a petrezselymet mozsárba jól megtörjük, ráöntjük a rizsre só bors ízesítjük. Kavarás nélkül készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »