Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sáfrányos rizs tenger gyümölcseivel recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 9-10 kagyló
    • 9-10 garnéla rák
    • 3 tintahal
    • 2 csésze rizs
    • 2 paradicsom
    • 1 zöldpaprika
    • 1 piros paprika
    • 2cik fokhagyma
    • petrezselyem ízlés szerint
    • sáfrány, só,bors

    Elkészítése:
    2 kanál olíva olajba megsütjük a paprikát, mikor megsült kivesszük. Ugyanabba az olajba megsütjük a garnéla rákot, a tintahalat és a kagylót. Mikor ez mind kész van, akkor lereszeljük a két paradicsomot és azt is megsütjük. A sült paprikát és a tenger gyümölcseit a sült paradicsommal egybe öntjük, majd ráborítjuk a két csésze rizst. Felengedjük vízzel (4 csésze) a sáfrányt, a fokhagymát és a petrezselymet mozsárba jól megtörjük, ráöntjük a rizsre só bors ízesítjük. Kavarás nélkül készre főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá