Sáfrányos rizs tenger gyümölcseivel recept

Hozzávalók:
- 9-10 kagyló
- 9-10 garnéla rák
- 3 tintahal
- 2 csésze rizs
- 2 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 piros paprika
- 2cik fokhagyma
- petrezselyem ízlés szerint
- sáfrány, só,bors
Elkészítése:
2 kanál olíva olajba megsütjük a paprikát, mikor megsült kivesszük. Ugyanabba az olajba megsütjük a garnéla rákot, a tintahalat és a kagylót. Mikor ez mind kész van, akkor lereszeljük a két paradicsomot és azt is megsütjük. A sült paprikát és a tenger gyümölcseit a sült paradicsommal egybe öntjük, majd ráborítjuk a két csésze rizst. Felengedjük vízzel (4 csésze) a sáfrányt, a fokhagymát és a petrezselymet mozsárba jól megtörjük, ráöntjük a rizsre só bors ízesítjük. Kavarás nélkül készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »