Bolognai Penne recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- 2 kiskanál pirospaprika, 1 kiskanál só
- Magyaros fűszerkeverék ( helyettesíthető csípős fűszerekkel, pl színes bors)
- 1 kocka marhahús-leveskocka ( ízfokozónak)
- 1 csomag penne tészta
- paradicsomlé 4dl / 4 evőkanál ketchup ( ha ketchup, akkor 4dl vizet is teszek még hozzá)
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon forró, sós, olajos vízben készre főzöm.
A szósz: 3-4 evőkanálnyi olajat forrósítok, majd a szeletekre vágott hagymát üvegesre pirítom benne, majd hozzáadom a fokhagymát és a pirospaprikát, csak pár másodpercig sütöm, nehogy megkeseredjen a paprika. Majd ráteszem a darált húst, és megpirítom rajta, miután megfőtt, hozzá adok 1 kiskanál sót, és borsot, (vagy csípős fűszerkeveréket), felöntöm a paradicsomlével, majd amikor már forr, belemorzsolom a leveskockát.Néhány percig még forralom, és kavargatom, majd lezárom.
A tésztát a kelleténél puhábbra főzöm, hogy jól felszívja a szószt és ízletes legyen!
Tipp:
A leveskocka jó trükk :) gyors és finom, még sajt sem kell hozzá:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »