Bolognai Penne recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- 2 kiskanál pirospaprika, 1 kiskanál só
- Magyaros fűszerkeverék ( helyettesíthető csípős fűszerekkel, pl színes bors)
- 1 kocka marhahús-leveskocka ( ízfokozónak)
- 1 csomag penne tészta
- paradicsomlé 4dl / 4 evőkanál ketchup ( ha ketchup, akkor 4dl vizet is teszek még hozzá)
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon forró, sós, olajos vízben készre főzöm.
A szósz: 3-4 evőkanálnyi olajat forrósítok, majd a szeletekre vágott hagymát üvegesre pirítom benne, majd hozzáadom a fokhagymát és a pirospaprikát, csak pár másodpercig sütöm, nehogy megkeseredjen a paprika. Majd ráteszem a darált húst, és megpirítom rajta, miután megfőtt, hozzá adok 1 kiskanál sót, és borsot, (vagy csípős fűszerkeveréket), felöntöm a paradicsomlével, majd amikor már forr, belemorzsolom a leveskockát.Néhány percig még forralom, és kavargatom, majd lezárom.
A tésztát a kelleténél puhábbra főzöm, hogy jól felszívja a szószt és ízletes legyen!
Tipp:
A leveskocka jó trükk :) gyors és finom, még sajt sem kell hozzá:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

