Mexikói rakott hús recept
Hozzávalók:
- 6 szelet sertés hús, (lehet pulyka, vagy csirkemell is, én tarjából készítettem)
- vöröshagyma
- párolt rizs
- ketchup
- fólia
- olaj
- paprika
- paradicsom
- fűszerek
Elkészítés:
Többrétegű fóliából készítünk kis tasak formákat, az alját beolajozzuk, teszünk rá karikára vágott vöröshagymát, ráteszünk egy szelet húst, amit kiklopfoltunk, ízlés szerint fűszereztünk, erre teszünk gyengén párolt rizst, tehetünk rá újból vöröshagymát, és a tetejére vékonyan paprika, és paradicsom karikákat, rákanalazunk ízlés szerint fűszerezett (fűszerek, fokhagyma) kechupot. Ezt így légmentesen lezárjuk, és a többi tasakkal együtt tepsibe rakjuk sorban és megsütjük (hús fajtától függően 30-60 perc). Tálalásnál fóliával együtt lehet a tányérokra rakni és szétbontani a tetejét. Nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

